Hvad hjælper dig med at falde i søvn?

Det er muligt, at dit sind bliver mere aktivt, hvis du tænker på alvorlige emner, inden du går i seng. Du kan bekæmpe dette ved at fokusere din opmærksomhed på din krop og slappe af i en dyb tilstand. Du kan koncentrere dig om din ryg, bryst, balder og mave. Forestil dig, hvordan din krop vil føle sig om morgenen. Forestil dig så, hvordan det vil føles om natten. Dette er halvvejs til at sove.

En almindelig sengetid er også en god idé. Mange mennesker ændrer deres sengetider flere gange om ugen. Social jetlag er, når din krops døgnrytme skal tilpasse sig forskellige tidspunkter. Du kan få bedre søvn ved at oprette en tidsplan, der fungerer for dig. Dette er nogle af de ting, du kan gøre for at få en bedre nats søvn.

Det er en god idé at have en rutine, der varer mellem 20 og 30 minutter, inden du går i seng. Undgå at se tv eller træne før sengetid. Disse kan forårsage søvnforstyrrelser og gøre det svært at falde i søvn. Undgå lyse skærme som tv’er. De kan stimulere din krops produktion melatonin. Du kan også falde i søvn ved at læse eller se dit yndlings tv-show. At lytte til musik, læse eller lytte til bøger kan også hjælpe dig med at falde i søvn.

Nogle hævder, at den militære metode er i stand til at hjælpe dig med at falde i søvn på kø – du kan se mere her sleepzone.dk. Det er ikke magi. Det kræver øvelse. Det tager 120 sekunder. De sidste ti sekunders søvn er en snooze. Piloter på United States Navy Preflight School bruger denne teknik til at komme i seng på mindre end to minutter. Selvom det tog seks uger at perfektionere, fungerer det for alle – også dem med problemer med at sove siddende op.

Det er vigtigt at have en kølig sengetemperatur. Det skal være mellem 60 og 68 grader Fahrenheit. Enhver højere kan forårsage ubehag eller rastløshed. Hvis du bor i varme klimaer, skal du justere temperaturen, så du kan falde i søvn. Hvis det ikke er muligt, kan du prøve at bruge temperaturregulerende sengetøj. Du kan overveje et køletæppe, hvis du ikke er i stand til at kontrollere din temperatur.

Varm mælk kan have en afslappende effekt på dit sind. Det kan også sænke kortisol, som er et stresshormon, der holder dig vågen om natten. Du kan opnå den samme effekt med chokolade eller kaffe. Du kan også falde i søvn ved at bruge aminosyren tryptofan i chokolade. Varm mælk kan hjælpe dig med at falde i søvn, hvis du har problemer med at falde i søvn. Dette vil bidrage til at lindre stress og lindre hovedpine.

Navigation