Sådan finder du det helt rigtige billån

Det er en dyr investering når du skal ud og have en ny bil. Det er de færreste danskere som har mulighed for at betale bilen ud med det samme.

Derfor er det en god ide at du undersøger hvordan du kan finansiere din kommende bil. Alle danskere skal betale et bestemt beløb i forbindelse med udbetalingen. Det er meget forskelligt hvordan bilfinansiering fungerer, da det varierer efter hvor du låner pengene fra.

Du kan f.eks. finansiere lånet gennem en bank, bilforhandler og realkreditinstitutioner. Undersøg dine muligheder i dag, så du kan blive klogere på hvad der er det rette valg for dig.

Jo billigere, jo bedre

I takt med at du som låner skal betale mange penge for en bil, så vil de fleste også gerne finde det billigste lån på markedet. Det skyldes, at det varierer hvordan et billån er sammensat. Det anbefales at du sammenligner lån på internettet, da dette gør dig klogere på hvilken låneudbyder du skal vælge.

Selvom det kræver tid og energi at sammenligne de enkelte parametre, så er det den eneste måde hvorpå du kan finde ud af, hvad der er bedst for dig. Sammenlign billån og vælg den udbyder, der bedst matcher dine behov i forhold til tilbagebetaling pr. måned, rente, løbetid og lignende parametre.

Hvad kan du få for din gamle bil?

Hvis du har en bil i forvejen, så bør du undersøge hvad du kan få for den. Mange bilforhandlere slår gerne en pris af den nye bil du vælger, fordi du afleverer din brugte bil. Det kan være en fordel at undersøge om det kan betale sig at få tegnet forsikring det samme sted som du køber bilen.

Det er meget forskelligt hvilken finansieringsform der er den bedste for den enkelte dansker. Det kommer bl.a. an på hvordan din økonomiske situation ser ud samt hvor mange penge du har samlet sammen til udbetalingen.

Udbyderne kan tilbyde noget forskelligt

Mange danskere bliver fristede til at optage et billån, når de kigger på biler nede hos bilforhandleren. Ofte er renten så lav at banken ikke engang vil kunne gøre lånet billigere.

Selvom renten nogenlunde er den samme, så varierer stiftelsesomkostningerne. Stiftelsesomkostningerne er som regel højere hos bilforhandlerne i forhold til banken. Det kan være en fordel at du laver en liste over fordele og ulemper ved elementerne, der indgår i billån hos banken, realkreditinstitutioner og bilforhandlere.

Find ud af hvilken finansiering der er bedst for dig

Ifølge spørgeundersøgelser er det meget individuelt hvilken form for bilfinansiering som den enkelte dansker vælger. Der er ikke en finansiering som er den rette i forhold til andre. Det kommer an på hvad der er bedst for familien i forhold til behov.

Det er en god ide at du og din partner snakker det hele igennem, inden I træffer en beslutning. Det er et stort valg at skulle tage stilling til, da I skal være glade for bilen i mange år.

Tag ud og kig på nogle forskellige biler og få en snak med både bilforhandler, bank og realkreditinstitut, så du får et realistisk billede af hvad der er noget for dig. Det er vigtigt at I følger jeres mavefornemmelse således, at det rette valg træffes.

Navigation